3 veidu vistas salāti, kas piemēroti jebkuriem svētkiem

Vistas salāti ir ļoti populāri, pateicoties to vieglai pagatavošanai, zemajām gatavā ēdiena izmaksām un lieliskai saderībai ar citiem produktiem: svaigiem dārzeņiem, olām, sēnēm, sieru un pat dažiem augļiem. Un vistas krūtiņas izmantošana šajos salātos zināmā mērā padara tos par diētisku. Bet tajā pašā laikā vistas salāti var mums kalpot kā pilnvērtīga maltīte.

1. Salāti ar vistu, sieru un ananāsiem

Sastāvdaļu saraksts

— cietais siers (200 g);

— Vistas fileja (400 g);

— konservēti ananāsi (300 g);

– Sāls (pēc garšas).

Mērcei jāņem:

– Skābais krējums (3 ēdamkarotes);

– ķiploki (2 daiviņas);

– Sāls (pēc garšas).

Kā pagatavot salātus ar vārītu vistu un ananāsiem

Vistas fileju liek katliņā aukstā ūdenī, uzvāra, pievieno nedaudz sāli un vāra 30-40 minūtes, līdz tā ir pilnībā gatava.

Atdzesē un sagriež mazos gabaliņos kopā ar ananāsiem. Sieru sarīvē vai sagriež mazos kubiņos. Iegūtajiem salātiem pievienojiet nedaudz sāls.

Lai pagatavotu salātus, sajauciet skābo krējumu un ķiplokus, kas iepriekš sasmalcināti uz smalkas rīves. Pievienojiet mērci salātiem un kārtīgi samaisiet. Pirms pasniegšanas ļaujiet tai nostāvēties ledusskapī. Skaistumam var pielikt klāt kādu zaļumu.

2. Saulespuķu salāti

Sastāvdaļu saraksts

— Vistas fileja (300 g);

— Svaigi šampinjoni (300 g);

— Sīpoli (1-2 gab.);

— vistas ola (4 gab.);

— cietais siers (150 g);

— Skābais krējums (ja nepieciešams);

— augu eļļa (cepšanai);

– Sāls, pipari (pēc garšas).

Dekorēšanai jums jāņem:

— čipsi ziedlapu veidā (1 iepakojums);

— Melnās olīvas bez kauliņiem (1/2 burkas).

Kā pagatavot salātus ar vistu, šampinjoniem un čipsiem

Vistas fileju liek katlā aukstā ūdenī, uzvāra, pievieno nedaudz sāli un vāra 30-40 minūtes, līdz tā ir pilnībā gatava. Atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Vāra olas vismaz 13 minūtes verdošā ūdenī. Atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves.

Tajā pašā laikā trīs dzeltenumus atstājam neskartus, tie tiks izmantoti salātu dekorēšanai.

Šampinjonus un sīpolus notīrām, nomazgājam, sagriežam mazos gabaliņos un pāris minūtes apcepam līdz pilnīgai gatavībai karstā eļļā. Sāls un pipari pēc garšas. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Veidojam salātus. Uz trauka liek pildījumu šādā secībā: vista/krējums/sēnes/krējums/olas/krējums/siers/krējums.

Lasi vēl: Visums vēro katru tavu vārdu: ja nevēlies lauzt savu likteni, tad nekad nesaki 5 blokfrāzes

Dekorēšanai apkaisa salātus ar atlikušajiem rīvētajiem dzeltenumiem.

Virs dzeltenumiem veidojam režģi no skābā krējuma. Ievietojiet olīvu pusītes iegūtajās restītēs. Ap malām novietojiet ziedlapu formas čipsus.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment